Kurzusok

Keress a kurzusok között kulcsszó, téma vagy célcsoport szerint a Keresés gomb segítségével!

Követeinknek

Gyűjts adományt az Amnestyvel!

Ezt a kurzust a Követeinkkel való közös munka tanulságaiból hoztuk létre. A célja, hogy összefoglalja mindazokat az információkat, amelyeket hasznosíthatsz a kampányod során; illetve támpontokat adjon ahhoz, hogy átgondold, hogyan viheted sikerre a saját adománygyűjtő kampányodat.

munkavállalóknak

Emberi jogok a munkahelyen

A kurzus célja, hogy megismertesse a cégek képviselőivel, vezetőivel és HR-szakembereivel a munkáltatók feladatait az emberi jogok védelme területén. Ezenkívül a vállalati kultúra formálásához is hozzájárul, ha a munkavállalók minél szélesebb köre is elvégezi a tréninget.

Ingyenes

Bevezetés az emberi jogokba

Ezt a kurzust azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek az emberi jogok iránt és szeretnének általánost tudást szerezni a témában. A kurzus során különböző interaktív feladatokon keresztül ismerkedhetsz a mindennapi helyzetekben is megjelenő emberi jogokkal és videós interjúkon keresztül betekintést nyerhetsz az emberi jogi aktivizmus eszközeibe.

Ingyenes

Befogadó iskolák

A Befogadó terek projektünk második kurzusa, melyben elsősorban a szexuális és nemi kisebbségek csoportjait érintő kérdések alapján járjuk körbe az iskolai bullying problémáját, és annak megoldási módjait.
A kurzus hossza: 90 perc.

Ingyenes

Szabad a pálya – fiatalok pályaorientációját segítő kurzus szülőknek

Hogyan befolyásolják a nemi sztereotípiák a pályaválasztásunkat? Hogyan segíthetsz a gyermekednek abban, hogy valóban az érdeklődése alapján válasszon szakmát, hivatást?
Ez a kurzus abban segít a szülőknek, hogy hogyan támogasák gyermeküket a pályaválasztásban már az óvodás kortól egészen az érettségéig.
A kurzus hossza: 90 perc.

Ingyenes

Nehéz helyzetek az iskolában

Tanulj az iskolai bullying fajtáiról, és arról, hogyan lehet megállítani az erőszak különböző formáit az iskolában. A kurzus egy iskolai foglalkozásunk online része, melyet egy élő iskolai workshop is követhet. A kurzust kifejezetten felső tagozatos diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak ajánljuk.

Ingyenes

Befogadó munkahelyek

A Befogadó terek projektünk első kurzusa, melyben elsősorban a szexuális és nemi kisebbségek csoportjait érintő kérdések alapján járjuk körbe a munkahelyi diszkrimináció problémáját, és annak megoldási módjait.
A kurzus hossza: 90 perc.

Ingyenes

Jogállamról közérthetően

Ebben a rövid kurzusban választ kaphatsz a jogállammal kapcsolatos kérdésekre. Megtudod, mitől jogállam egy állam, miért fontos, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkozzanak és azt, hogy az Európai Unió milyen eszközökkel támogatja a tagországok jogállamiságát.
A kurzus hossza: 20 perc

Legyél támogatónk!

Az emberi jogok egyetemes értékek, ismeretük pedig biztonságos és befogadó világot teremt.

Az emberi jogok ismerete közös érdekünk. Támogasd az Akadémiát, hogy folyamatosan fejleszthessük, új kurzusokat készíthessünk és minél többekhez eljuthasson a tudás, ami elengedhetetlen a közös kiálláshoz! Segíts, hogy újabb és újabb ingyenes kurzusokat készíthessünk.

Scroll to Top