Befogadó iskolák

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Üdvözlünk téged a Befogadó Terek iskoláknak, diákoknak szóló online kurzusában! Nagyon örülünk, hogy csatlakozol hozzánk, és velünk együtt teszel az emberi jogok érvényesüléséért!

Ez a kurzus a Befogadó terek projekt keretében jött létre az Európai Unió társfinanszírozásával (101049735 – Inclusive Spaces – CERV-2021-EQUAL). A projektben, – ahogy ennek a kurzusnak a létrejöttében is – több civil szervezet vesz részt: Háttér Társaság, Labrisz Leszbikus Egyesület, Budapest Pride. A kurzus során az ő munkájukba is betekintést kaphatunk. A kurzus végén találod a szervezetek elérhetőségeit és programjait.

A kurzus elvégzése után már te is:

  • tudni fogod, hogyan tudsz hozzájárulni egy olyan biztonságos iskolai légkörhöz, ahol te és társaid is önmagatok lehettek, akkor is, ha valamilyen, például szexuális és nemi kisebbségi csoport tagjai vagytok;
  • tudni fogod, milyen típusai vannak a bullyingnak (vagyis az iskolai zaklatásnak), és hogyan tudsz fellépni ezek ellen;
  • olyan szemlélet birtokában leszel, ami segíti a saját fejlődésed, és ehhez teret ad másoknak is.

A kurzus hossza 90 perc, az egyes leckék pedig kb. 20 perc alatt elvégezhetőek. Bármikor abbahagyhatod, és ott folytathatod, ahol abbahagytad!

Figyelem! Érzékeny téma! A kurzus az iskolai bántalmazásról és annak hatásairól, következményeiről szól. A kurzus során elképzelt és valós eseményen alapuló történeteket dolgozunk fel, amik felkavaróak lehetnek. Azonban a kurzus megoldásokat és jó példákat is tartalmaz arra, hogyan lehet fellépni az iskolai zaklatás ellen. Ennek tudatában kezdd el a tanulást.

Tegyünk együtt azért, hogy az iskola a barátság, a tanulás és a fejlődés színtere legyen!

Ha érdekel a téma, akkor ne habozz! Iratkozz be a kurzusra, és azonnal el is kezdheted!

Kezdd el a kurzust az első lecke címére kattintva! Jó tanulást!

Scroll to Top